שאל את הרב - כללי

רחל ולאה חנה ופנינה

  • ט' כסלו התשפ"ב

שאלה

למדנו בפרשה שרחל מבקשת מלאה את הדודאים שראובן הביא לה כדי שאולי בחסד השם תזכה גם היא לבנים. לאה עונה לה לא מספיק שלקחת לי את בעלי את רוצה לקחת גם את דודאי בני?!
וכאן לא מובן...מדוע לאה לא מרגישה בצערה של רחל? הרי בזכותה לאה זכתה להתחתן עם יעקב שמסרה לה את הסימנים. ואם היא רצתה לצער אותה כדי שתפילתה תתקבל יותר למה פנינה בגלל הצער שגרמה לחנה אפילו שהייתה בכוונה טובה קוברת 2 בנים?

תשובה

שלום וברכה

יש המסבירים שרחל כל כך נהגה יפה בלאה והסבירה לה לפני כניסתה לבית יעקב שהזיווג האמיתי של יעקב הוא אלה ולא רחל ולכן לאה לא ידעה כלל שעקרת הבית האמיתית היא רחל.