חשש גזל באינטרנט

  • י"ב כסלו התשפ"ב

שאלה

לפני יותר מחצי שנה התנתקנו מספק אינטרנט כי רצינו לעבור לספק אחר, לאחר כמה ימים של התלבטויות שמנו לב שיש ב wifi חיבור לא מאובטח שניתן להיכנס אליו ללא קוד והקליטה שלו מעולה, התחברנו אליו והקפאנו את ההצטרפות לספק (שכן זה בחינם...) , עכשיו יצא לי לחשוב על זה שאולי זה גזל כי ככל שיש יותר משתמשים מהירות הגלישה חלשה ומצד שני הרי האדם שהמודם שלו לא הכניס קוד אבטחה ולכן זה סוג של הפקר...
אשמח לדעת מה הדין ואם במקרה שזה גזל מה עלינו לעשות לאחר חצי שנה של שימוש בחיבור שאינו שלנו?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל זה לא מוריד מהמהירות כאשר מדובר בשימוש סביר וכל זמן שהשכן אינו סוגר את הראוטר שלו אין בזה חשש גזל.