קיום יחסים עם פנויה יהודייה או גויה

  • ט"ז כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה יותר חמור לקיים יחסים אסורים עם אישה יהודייה או גויה.
בהנחה שהן לא נשואות.

גם להיות עם אישה יהודייה שאני לא נשוי לה ולא שומרת נדה, השאלה שלי היא מה יותר חמור לחטוא יחד עם אישה גויה או לחטוא ולהחטיא בת ישראל. מה יותר חמור?

תשובה

שבוע טוב,

שניהם חמורים מאוד, כי גם באישה יהודייה פנויה יש חיוב כרת מן התורה, וכמו שכתב הרמ"א יורה דעה (סימן קפג) ואין חילוק בין פנויה לנשואה לעניין איסור נדה, כי כל הבא על הנדה חייב כרת.

וגם לגבי גויה יש עונש כרת מדברי קבלה, וכפי שנאמר בספר מלאכי (פרק ב פסוקים יא-יב) "כי חלל יהודה קודש ה' אשר אהב ובעל בת אל נכר יכרת ה' לאיש אשר יעשנה", ויש דעות שזה נאמר אפילו במי שקיים יחסים עם גויה בצנעה, וכך מפורש בדברי הרמב"ם בפירוש המשניות על מסכת סנהדרין (פרק ט משנה ו). וע"ע שלחן ערוך אבן העזר (סימן טז סעיפים א-ב) וחלקת מחוקק ובית שמואל שם, ושו"ת באר משה חלק ד' (סימן קמא-קמב) ושו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק חושן משפט סימן ג).

ואמרו במסכת עירובין (דף יט עמוד א) שאברהם אבינו מעלה את כל הנימולים מגיהנום ומקבל אותם, חוץ מישראל שקיים יחסים עם גויה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס