איך מכפרים על חטאים מהילדות?

  • כ"א כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב. כשהייתי ילד ונער, הייתי מופרע מאוד ומכה ומקלל את החברים והמורים שלי. ממש השפלתי וביזיתי אותם.
בנוסף, התגרשתי לפני שבע שנים לאחר שנהגתי באשתי לשעבר גם באלימות. לא הכיתי אותה אבל צעקתי, קיללתי, השפלתי והפחדתי אותה.
כיום אני רוצה לחזור בתשובה ותוהה איך אפשר לכפר על החטאים האלו? האם לבקש סליחה מהתלמידים והמורים? זה לא תמוה לאור חלוף הזמן להזכיר להם דברים שאולי שכחו? לגבי הגרושה, כיום היא נשואה ואני לא רוצה ליצור איתה קשר כדי שחס וחלילה לא יהיו לה צרות על בעלה החדש.
כיצד לכפר? אני יודע שהעוונות האלו רודפים אותי עד היום.

תשובה

שלום וברכה

ראוי שתשלח שליח שיבקש את סליחת גרושתך. אם נהגת באלימות כלפיה היא בוודאי כואבת את זה עש היום.

כל מי שאתה מכיר ויכול לאתר תשלח לו מכתב סליחה. את מי שאתה לא יכול לאתר תבקש מבורא עולם שמאחר ועשית את שלך שה' ישלים את תשובתך ויכניס בליבם שיסלחו לך.