מי מלווה את החתן והכלה לחופה?

  • כ"ב כסלו התשפ"ב

שאלה

בארץ נהוג ששני האבות מלווים את החתן ושתי האמהות את הכלה. אצלנו נהוג שכל זוג מלווה את בנו/בתו, ונשאלתי מדוע בארץ לא עושים זאת. למה שתהיה בעיה של צניעות?

תשובה

שלום רב,

המנהג ששני האבות מלווים את החתן, הוא על פי המפורש ברמ"א יורה דעה (סימן שצא סעיף ג) ששני אנשים מכניסין החתן תחת החופה. וכן ראה בשו"ת שבט הלוי חלק ג' (סימן קמז). ואין לזה קשר לצניעות. ויש נוהגים שהורי החתן מוליכים אותו והורי הכלה מוליכים אותה (ראה נטעי גבריאל נישואין חלק א' פרק יד סעיף ג). וכל אחד יעשה כמנהגו.

בברכה,

הלל מאירס