תפילה וברכות

שאלות על ברכת המזון

  • כ"ג כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
יש לי מספר שאלות:
1. ברכת המזון בשישי בערב- האם נחשב שבת ויש לומר רצה והחליצנו בשישי בערב?
2. אשר יצר - בבוקר כשבעלי הולך להתפנות, עושה נטילת ידיים מנגב, ואז הולך להתלבש ומביא את התפילין שלו, ורק אז מברך ברצף מתוך הסידור, אשר יצר וברכות השחר.
האם זה תקין?
שיש השהייה/ הפסקה מהנטילה ועד ברכת אשר יצר?
3. יש סוגים שונים של נטלות, מה הגודל והנפח שחייב לנטלה?
4.נעילת נעליים - נעליים עם שרוכים שהן כבר שרוכות, ונשאר רק להכניס את הרגל אל הנעל, מה ישים תחילה? נעל שמאל ואז ימין?
5.מדוע אסור לזוג נשוי לשהות בבית ללא הכתובה ?
6. האם נכון כשאדם נפטר, השנה הראשונה לפטירה מאוד קריטית לעילוי נשמתו, מה קורה לאחר שנה?
7. עולם הבא וגלגול - האם כולם תחילה עוברים בגיהינום ורק מי שזוכה מגיע לעולם הבא? ומי מגיע בגלגול? מה עם מי שגוי?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אכן זה כבר שבת לכל דבר ועניין ואומרים רצה והחליצנו.

2. מצויין.

3. נפח של 86 מ"ל.

4. נעל ימין תחילה.

5. הכתובה נעשתה כדי שלא תהיה יד קלה לגרש את אשתו. כתובה היא ההוכחה שהגבר לא שילם עדיין את חובות במקרה של גט חלילה.

6. עיקר הדין הוא בשנה הראשונה ולאחר מכן כבר יש הקלה גדולה ובדרך כלל כבר מגיעים לתשלום השכר.

7. כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא מלבד רשעים גמורים. גלגול הוא צ'אנס שניתן לאדם לחזור ולתקן.

בהצלחה,