האם מותר לבקש סימנים מהקב"ה או שיש בזה איסור לא תנחשו?

  • כ"ו כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה קראתי ראיון עם ידוען ובו הוא אמר שכאשר הוא מבקש מהקב"ה בקשות הוא אומר לו "אם זה מקובל עליך, תן לי סימן", ולפי טענתו הוא מקבל סימנים.

שאלתי היא כזאת-
האם זה בסדר לדבר כך עם הקב"ה או שיש חשש איסור "לא תנחשו", והאם יש בזה מעט חוצפה לתת לקב"ה תנאי?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

נחלקו הפוסקים בשאלה זו, וכפי שהביא הרמ"א יורה דעה (סימן קעט סעיף ד) יש אומרים, שאדם מותר לעשות לו סימן בדבר שיבוא לעתיד, כמו שעשה אליעזר עבד אברהם או יהונתן, ויש אוסרים, וסיים הרמ"א: וההולך בתום ובוטח בה' חסד יסובבנו.

בברכה,

הלל מאירס