האם יש בעיה לבלוע מילים בתפילה?

  • כ"ו כסלו התשפ"ב

שאלה

חג שמח כבוד הרב,

לאחרונה התחלתי להתפלל במהירות ובלחש וכשאני מתפלל אני קורא את התפילה מהר שאני כבר בולע את המילים…

האם יצאתי ידי חובת התפילה?
להמשיך להתפלל ככה?

אשמח להסבר מדויק ולמקורות..

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום רב,

כבודו צריך לחדול מכך ולהתפלל במתינות באופן שלא תבלע שום מילה, וצריך להיזהר בכך מאוד, וכפי שכתב השלחן ערוך (סימן סא סעיף יח) ידגיש יו"ד של שמע ישראל שלא תבלע וכו', וכתב שם (סעיף כ) צריך ליתן רווח בין תיבה שתחילתה כסוף תיבה שלפניה, כגון: בכל לבבך, על לבבכם, בכל לבבכם, עשב בשדך, ואבדתם מהרה, הכנף פתיל, אתכם מארץ.

והוא הדין לגבי כל שאר התפילה - וכמו שכתב בשלחן ערוך (שם סעיף כב) אף בפסוקי דזמרה ובתפילה צריך לדקדק בכך.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס