שאל את הרב - כללי

האם לשרה אמנו היו עוד ילדים חוץ מיצחק אבינו?

  • כ"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

האם לשרה אמנו היו עוד ילדים חוץ מיצחק אבינו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כתוב במסכת בבא בתרא (דף קמא עמוד א) על הפסוק (בראשית כד א) "וה' ברך את אברהם בכל", רבי מאיר אומר שלא היה לו בת, רבי יהודה אומר שהייתה לו בת, ובכל שמה.

והתוספות (שם ד"ה בת) הקשו למה לא השיאה ליצחק למאן דאמר (סנהדרין דף נח עמוד ב) שבן נח מותר באחותו, ותירצו: א. שמא קטנה הייתה ולא רצה עדיין להשיאה ליצחק. ב. שבכל נולדה לו מהגר ולא משרה ולכך לא רצה להשיאה ליצחק. ונמצא שלפי התירוץ הראשון, לפי דעת רבי יהודה, הייתה לשרה עוד בת בשם "בכל". ולפי התירוץ השני, לא הייתה לה עוד בת.

והגאון רבי יהונתן אייבשיץ זצ"ל כתב בספרו תפארת יהונתן (פרשת וירא בפסוק וימל אברהם) שבכל הייתה תאומה של יצחק. ע"ש. וגם לפי דבריו, הייתה לשרה עוד בת.

בברכה,

הלל מאירס