האם לנסות להיות עם מישהו שאומר שהוא ישתנה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני נימצאת כעת במצב לא פשוט. אני וחבר שלי ניפרדנו בערך לפני 3 חודשים. והיו לנו כל מיני פרידות בעבר ותמיד הייתי חוזרת אליו שוב. אבל תמיד הייתה לי את ההרגשה שהוא לא בשבילי. אך בכל זאת חזרתי אליו הוא תמיד היה אומר שעכשיו זה לא יהיה כמו פעם ושהו ישתנה. וכעת אחרי הפרידה הכי ארוכה שלנו שהבסיס לה זה שאנחנו פשוט מתווכחים על כל דבר. עכשיו אחרי התקופה הוא רוצה שנחזור ואמר שהוא ישתנה לטובה וניהיה בן אדם טוב יותר. ואיך שהוא מתאר במה הוא ישתנה זה באמת נשמע ככה. ועכשיו הוא מבקש ניסיון - תקופה מסויימת שבה הוא יוכיח לי שהוא ישתנה. ואני מפחדת לנסות את זה כי אני חוששת שאני עלולה לחזור אליו והוא לא באמת בשבילי. אגב אני בת 20והוא בן 19 וחצי. באופי שלו הוא אדם עצבני והיו פעמים בעבר שבעקבות ריבים ממש גדולים בינינו הוא פשוט היה אומר שהוא מסוגל להתאבד,איך אני אמורה לדחות מישהו שאומר לי שהוא ישתנה? ואני יוסיף שהוא ממש אוהב אותי ואני לא מרגישה שאני אוהבת אותו כמו שאני אמורה לאהוב את מישהו שההייתי רוצה להתחתן איתו. אני מאוד יודה אם תוכלו לכוון אותי במה לעשות ואיך לדבר איתו. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אין לקבל אדם שאמור להשתנות רק על בסיס הבטחתו שהוא ישתנה. הרי אולי הוא לא ישתנה ומה תעשי אז כאשר תהיי בכבליו?. את הזיווג לוקחים לפי המצב העכשווי בלבד, אם את יכולה לחיות איתו בצורה העכשווית הרי טוב, אם לאו, לא מומלץ להמשיך.