תפילה וברכות

מה מברכים על סנדוויץ?

  • ד' טבת התשפ"ב

שאלה

שללום כבוד הרב. אני מתחזקת ברוך השם, ורציתי לדעת כדי לעשות את הדברים נכון.

1. אם אני אוכלת ארוחה ביום חול ללא לחם. ורוצה לאכול בביס אחד דברים שעל כולם יש ברכה שונה (חביתה עגבניה וחסה בביס לדוג') על מה אני מברכת במצב כזה כשאני רוצה לאכול אותם ביחד ולא אחד אחר השני?

2. האם סעודה עם לחם ביום חול זה כמו סעודה בשבת שמברכים המוציא ללחם זה פותר מלברך על שאר הדברים שאוכלים בסעודה ביום חול?

3. האם בברכות השחר שיש ברוך וציוונו על ברכות התורה צריך לעמוד ברגע זה? או גם בחלק הזה לשבת

4. האם כשקוראים תפילות השחר ובכלל תפילות שבישיבה מותר להשים על רגל בתפילה באופן מכובד הכוונה שפשוט נוח ככה לשבת לאישה ולהתפלל?

תודה רבה על המענה שיהיה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית  להתחזק וה' יעזור שתזכי לעלות מעלה מעלה ברך ה'

1. יש לברך על כל דבר בנפרד ולאכול מעט. על החביתה מברכים שהכל ועל החסה והעגבניה מברכים האדמה.

2. אכן. אין הבדל בין יום חול לשבת בעניין זה.

3. אפשר לשבת.

4. אפשרי.