חברה והשקפה

למה ה’ סולח לאנשי נינווה אך את בני ישראל מעניש שוב ושוב?

  • ח' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, בבית הספר נתבקשתי להעלות שאלה שעולה מספר יונה. ובחרתי לשאול, למה ה' מוחל בכזאת קלות לאנשי נינווה על פשעי החמס שעשו, ולעומת זאת, עם בני ישראל הוא מעניש ונוקשה?
בברכה, הלל

תשובה

שלום וברכה

כאשר עם ישראל חזר בתשובה כמו בימי מרדכי ואסתר הקב"ה מחל מיד. בימים שהנביאים התריעו לעם ישראל על חורבן בית ראשון לא שמעו בקולם ולא שבו בתשובה.

הסיבה שיונה הנביא סירב ללכת לנינווה ומסר את נפשו על כך כדי שלא ללכת, היה כי הוא לא רצה שיהיה קיטרוג על עם ישראל שהם לא מקבלים את דברי הנביאים והגויים בנינוה קיבלו את הנבואה.