אזכרה של 11 חודש בשנה מעוברת

  • ח' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום הרב,
בעלי נפטר בי״ז באייר בערב ל"ג בעומר
רציתי לדעת מתי אנחנו צריכים לערוך את האזכרה של ה11 חודש? והאזכרה של השנה בשנה המעוברת?

תשובה

שלום רב,

מבין שהשאלה היא למנהג הספרדים, ובכן לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספרו חזון עובדיה אבלות חלק ג' (עמוד רלא) בשנה מעוברת יש לעשות אזכרה במלאת 13 חודשים לפטירה. וטוב אם אפשר לעשות עוד אזכרה במלאת 12 חודשים לפטירה.

ולפי זה יש לכם לעשות אזכרה בי"ז אייר. וטוב אם אפשר שתעשו עוד אזכרה בי"ז ניסן. וכיוון שמדובר בחול המועד פסח אין לבקר בבית העלמין, אלא עדיף להקדים את הביקור לפני החג. ואם אי אפשר יש לדחות את הביקור לאחר החג. ומכל שכן שאין להתענות בחול המועד (יעויין ילקוט יוסף אבלות סימן לו סעיף ה).

אם יש לכם מנהג לעשות אזכרה גם במלאת 11 חודשים לפטירה, יש לעשות אזכרה נוספת בי"ז אדר.

ראי https://www.hidabroot.org/question/282187

בשורות טובות,

הלל מאירס