תפילה וברכות

עניית אמן

  • ט"ז טבת התשפ"ב

שאלה

אני מחזק אנשים בבוקר שיברכו בקול על טלית ותפילין כדי שיענו אמן והסברתי את מעלת האמן שבברכות. בכל מקרה אני מנסה לחזק אנשים שיברכו בקול רם כדי שנענה אמן. ויש אדם בבית הכנסת שהוא טוען שאם אדם התחיל כבר קורבנות כשלעצמו אז אולי זה מפריע לו לענות. אני הסברתי לו שאדרבא מותר לו להפסיק ולענות אמן. האם באמת זה בסדר שיברכו בקול כדי שיענו אמן ואם יש מקור שמסביר שאפשר לענות אמן על ברכות במהלך התפילה אם הוא שומע ברכה

תשובה

שלום וברכה

לעניות דעתי, הצדק עם פלוני שטוען נגדך שזה מפריע לרצף התפילה ולכוונה בתפילה.