ייחוד באוטובוס

  • א' שבט התשפ"ב

שאלה

היי, רציתי לשאול :
1. ביקשתי מחברה שתקנה לי איזה משהו ואח"כ החזרתי לה את הכסף-לא ממש ידעתי את הסכום המדויק וגם היא לא ונתתי לה מה שחשבתי שזה עולה-בסוף כנראה שזה עולה טיפה פחות(ממש בקטנה) בעיקרון לא מפריע לי, אבל יכול להיות שזה בעיה של ריבית?
2.אני נוסעת כל יום באוטובוסים-גם בין עירוני וגם בשעות הערב-6 ו7. לא תמיד יש הרבה נוסעים באוטובוס -מתי צריך לחשוש מייחוד? ואם אני נוסעת בשעות הצוהרים ברכב של אדם פרטי(רק אני והוא ברכב) ?-כי אמנם יש אור אבל אין מלא מכוניות בכביש-לפעמים אפילו די ריק? מה ההלכה? אני אשכזיה.
תודה

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור ריבית במקרה זה שנתת לה לצאת ידי ספק.

2. במקום שיש עוברים ושבים בדרך כלל אף אם ברגע זה לא רואים רכב מסביב אבל תיכף יגיעו רכבים נוספים אין איסור ייחוד.  לגבי נסיעה באוטובוס כתב בילקוט יוסף

אם יש באוטובוס שלשה אנשים ושלש נשים, אין בזה איסור ייחוד. ואם האנשים ירדו ונותרה באוטבוס אשה אחת עם הנהג, צריכה לרדת [ובלבד שלא יהיה חשש סכנה בירידתה]. ואם עוברים בכביש זה מכוניות כל ג' דקות לערך, אין בזה איסור ייחוד.

בהצלחה,