שאל את הרב - כללי

איך זה שיש אנשים שמפרישים מעשר ואינם מתעשרים?

  • ב' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום, הרבה פעמים קורה שאנשים מקיימים מצוות שמובטח עליהן שכר וקורה להם ההפך, לדוגמא אדם שמכבד את הוריו ולא זוכה לאריכות ימים או אדם שמעשר כספים ואפילו נותן חומש והמצב הכלכלי שלו לא משתפר, אלו רק דוגמאות קטנות ממקרים רבים. לרוב התשובות שאני מקבל הוא שהמצב של האדם היה אמור להיות יותר גרוע בלי קיום המצווה או שהדורות הבאים יקבלו שכר, לדוגמא מי שמעשר ככל הנראה היה אמור להיות עני ובזכות המצווה המצב נשאר אותו מצב או שיבוא עשירות לצאצאיו, תשובות אלו קצת תמוהות כי אז גם אותם נוכלים שמוכרים כל מיני קמעות בסכומים עצומים ומבטיחים שיתן להם עשירות, רפואה וכדו' יכולים לטעון שללא הקמע המצב יהיה גרוע יותר ובזכות הקמע המצב נשאר אותו מצב או שזה יעזור לצאצאים. אז האם בכלל התשובות האלו נכונות? תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

ראה לגבי מעשר כספים https://www.hidabroot.org/question/284830

וחלק מההסברים שם שייכים גם לגבי מצוות אחרות.

בשורות טובות,

הלל מאירס