תפילה וברכות

האם אלוהים משגיח עליי באופן אישי?

  • ה' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
לאחרונה התחלתי להתחזק ועל הרבה שאלות שהיו לי קיבלתי בסרטונים שמפורסמים באתר. דבר אחד שפחות מתיישב לי- האם אלוהים משגיח עליי באופן פרטני? האם הוא רואה כל מעשה טוב/מצווה שכל אדם עושה בעולם ובהתאם לכך מחזיר לו?.
בעיקרון ברור לי שכן, אך השאלה היא כמה זה עליי באופן אישי או על המדינה שלנו באופן כללי, כמו כל הניסים שקרו לנו. בסוף יש לנו את חופש הבחירה להתנהג בצורה זו או אחרת, והאם אני בוחר בטוב ומקיים מצוות, אז השם מתערב ומקשיב לתפילות ועושה לי חיים טובים יותר גם בעולם הזה ולא רק בעולם הבא.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

בורא עולם משגיח על כל אחד ואחד באופן פרטני וכן יש השגחה כללית על כל עם ועם לעניינים הקשורים לאומה בכללותה וזאת מלבד ההשגחה לכל פרט ופרט.

אין ספק שתפילות האדם על עצמו מסייעות לאדם עצמו להטיב עימו ולהמתיק את הדין ולקרוע כל גזר דין. ברור שמי שיש לו זכויות זה יכול לסייע מאוד בקלבת התפילות ושינוי הגזר דין לטובה וכנאמר "תשובה תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה.

בהצלחה,