ריביות של תכנית פנסיה

  • ז' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
רציתי לדעת אם יש היתר בחברות פנסיה לגבי תשואות/ ותשלום דמי ניהול או חייב להחליף למסלול הלכה שבהם התשואות נמוכות וכך הפנסיה קטנה? תודה מיכל

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה יש לבחור במסלול הלכה שכך חוסכים את כל השאלות וכל הספיקות. אין זה נכון שבבמסלול הלכה מרוויחים פחות, זה משתנה בכל שנה לפי התנודות בשוק.

מעיקר הדין יש מקום להתיר להשקיע גם שלא במסלול הלכה אבל לא ראוי לכתחילה לעשות כך. שומר מצווה לא ידע דבר רע ובוודאי לא תינזקי מהקפדה יתירה על ההלכה.