מה לעשות עם כלבה תוקפנית ובעייתית?

  • ח' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
אני ואחיי החלטנו לאמץ כלב לפני 5 שנים. אימצנו כלבה גורה מאמותה, הכלבה גדלה להיות כלבה גדולה בגודלה תוקפנית לאנשים זרים שמגיעים הביתה, ולכלבים מחוץ לבית. אי אפשר להכניס חברים, שכנים, אף אחד וכל הזמן אנחנו מודאגים שמישהו יכנס בטעות או שהיא תברח. נובחת הרבה ומפריעה לשכנים. אנחנו מאוד אוהבים את הכלבה וניסינו הרבה שיטות אילוף וביבזנו כל כך הרבה כסף אלפי שקלים, ללא הצלחה.
אנחנו מאוד אוהבים את הכלבה אבל ההורים שלי מאוד מצטערים ממנה... אני לא יודעת כבר מה לעשות כי אם נחזיר אותה לעמותה אף אחד לא יאמץ אותה וירדימו אותה.. אני יודעת שצער של כלב לא משתווה בכלל לצער של בן אדם. ההחלטה מאוד קשה ..... מה עליי לעשות? תודה לעונים.

תשובה

שלום וברכה

לצערי לאור הנסיבות, יש להחזיר את הכלבה לעמותה.

בהצלחה,