חברה והשקפה

מה לעשות עם רגשי האשם?

  • ט' שבט התשפ"ב

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב. יש לי גן.
ילדה בת שנה וחצי נפלה אצלי בגן מהגימבורי ועיקמה את הרגל. ההורים מאוד מבינים ולא כועסים, אבל אני נאכלת. הלב שלי נקרע שאני אשמה, כי לרגע הפניתי מבט לנקות את שולחן האוכל בזמן הנפילה. אני נקרעת מיסורי מצפון ועצבות וכבר לא מתפקדת שלושה ימים. אוי לאשמה ולבושה. מלבד בקשת סליחה מהתינוקת, מההורים ומהקב"ה, מה עלי לעשות? אני לא מצליחה להירגע מהתקרית, וכבר חושבת ברצינות לסגור את הגן בסוף השנה. מה הרב מציע? איך אפשר לכפר, איך אפשר להתגבר נפשית, איך אפשר לפצות את ההורים והילדה? תודה

תשובה

שלום וברכה

הכפרה האמיתית היא להכניס בליבך ולהפנים שרגשות האשם אינם נכונים. יש לזכור שיש בעל הבית בעולם, וכאשר האדם עושה את תפקידו בצורה סבירה, אין בו כל אשמה והכל מאיתו יתברך.

רק כאשר תעשי זאת ותמשיכי לנהל את הגן בשמחה ובאושר, תזכי לכפרה שלימה ולכל הישועות.

היי חזקה ואל תתני ליצר הרע לשבור את נפשך ואת רוחך על לא עוול בכפך.

בהצלחה,