מי צריך להכניס את הכלה לחופה כאשר אחד ההורים הלך לעולמו?

  • ט' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום,
בשעה טובה ובהודיה לקב״ה אני מתחתנת בקרוב,
לפני 5 שנים אבי נפטר והיום אני עומדת בשאלה - האם סבא שלי (אבא של אבא) יכול להכניס אותי לחופה יחד עם אימי? או האם נהוג ומקובל יותר שאחי שהרי הוא מזרעו של אבי - צריך להכניס אותי יחד עם אימי?
תודה

תשובה

שלום רב,

אימך שתחיה יכולה להוביל אותך לחופה ביחד עם בנה - היינו אחיך, אך לא עם סבא שלך מצד אבא.

מקורות: יעויין נטעי גבריאל הלכות נישואין חלק א' (פרק יד סעיף ו).

בשעה טובה ומוצלחת!

הלל מאירס