האם יש איסור לא ילבש בבגד פנימי?

  • ט' שבט התשפ"ב

שאלה

שמעתי שרב אחד אמר שאין איסור לא ילבש בבגד פנימי שאינו נראה, למשל איש שלובש חולצת אישה מתחת לחולצת גבר ומרחוק וגם מקרוב רואים בבירור שמדובר באיש ולא באישה רציתי לדעת מה דעת כבוד הרב בעניין? תודה והמשך יום נעים!

תשובה

שלום רב,

מי שלובש בגד אישה מתחת לבגדיו באופן שאינו נראה כלל אינו עובר על איסור תורה של "לא ילבש", וכמבואר בדברי הבית יוסף יורה דעה (סימן קפב) בדעת הרמב"ם, שבדברים הנסתרים מן העין אע"פ שהם משונים באיש מבאישה כיוון שאינם נראים לעין לא יבואו להחליף בהם בין איש לאישה, לפיכך אינם בכלל איסור התורה שהרי לא יבוא באופן זה לידי תועבה כלל. ע"ש.

אמנם יש מי שאומר שבכל זאת יש בזה איסור מדרבנן (ראה דברי חכמים עמוד רס בשם הגרח"פ שיינברג זצ"ל), אך יש אומרים שאפילו איסור דרבנן אין בזה (אהל יעקב הלכות לא ילבש עמוד קיג בשם הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, ומלבושי כבוד ותפארת פרק א הערה ל בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס