התרת נדר לילדה בת 11

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי בבקשה לשאול : הבת של חברתי בת 11 בערך ,כססה את הציפורן שלה כתוצאה מזה ירד לה דם והיא מאד נלחצה . היא אמרה שאם הדם יפסק לה יותר היא לא תכסוס. האם זה נחשב כנדר? האם היא צריכה התרת נדרים, אפילו שהיא פחות מגיל מצוות? ושאלה 2. אני עומדת לקנות מזגן עם החידוש של אנווטיר שמעתי שי ש בכך בעייה בשבת . האם זה נכון? תודה רבה תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

1. בת 11 נדרה נדר כאשר היא מבינה לשם מי נדרה. איך בדיוק היה לשונה של הילדה?

2. אם אין לזה עינית או חיישן לדעת אם האדם נמצא בחדר, זה עדיף יותר ממזגן רגיל.