ברכה בהרהור הלב או באיחור

  • י"ב שבט התשפ"ב

שאלה

כאשר אני קמה משינה בבוקר אינני מסוגלת לדבר כלל עד שאני שותה מעט קפה חם.
לפעמים מספיק לי ממש שתי לגימות, לפעמים רוב הכוס.
מה שאני בדר"כ עושה זה שותה בלי ברכה, וכשאני כבר מסוגלת לדבר מברכת על מה שנשאר ושותה עוד.
חשבתי, האם נכון יותר לברך בהרהור הלב, שלא אשתה בלי ברכה אפילו משהו, או שאני עושה נכון?
תודה רבה על כל מענה.

תשובה

שלום וברכה

אם באמת אין לך אפשרות לדבר ואת לא מסוגלת לברך לפני שתיית קפה, את יכולה לשתות בברכה במחשבה, לאחר השתייה המועטת את יכולה לברך כרגיל בפיך. אם מים חמים יפטרו את הבעיה אין לשתות קפה אלא מים חמים בלבד.