התחזקות בסביבה לא דתית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב,קוראים לי לירון בת 18. לפני כ3 שלוש שנים הכרתי את חבר שלי ( שבא מבית מסורתי-דתי) ומאז "גיליתי" את היופי שבדת וכמה היא חשובה ומשמעותית. הבעיה היא שאני באה מבית שהוא חילוני, והמשפחה שלי לא אוהבת את ההתקרבות שלי והסקרנות לדת ואף מפחדת מכך. רבות הפעמים שכעסו עליי, אמרו שלא יכירו בי כבת משפחה, ישנאו אותי ואת חברי ואף דרשו ממני להפסיק עם זה. ניסיתי להסביר אלפי פעמים ואני לא מרפה מהקרבה לדת. אך האיום על ריחוק מהמשפחה והאיסור שלהם מכאיב לי ופוגע בי כיוון שחבר שלי ואני מתחזקים בסתר. אני מנסה להתנהג עימם בנועם למרות הכל ולהסתיר את ההתחזקות שמא יקרה משהו.

תשובה

שלום וברכה

וכי את מאמינה שהם באמת יתנכרו לך כתוצאה מהתקרבותך? הרי אין ספק שהם לא ירחיקו אותך זה איום סרק. את תמשכי בהתקרובתך לבורא עולם מחד גיסא ומאידך גיסא תכבדי את ההורים ככל האפשר ובעז"ה מהר מאוד יקויים בך הפסוק
(ז) בִּרְצוֹת יְדֹוָד דַּרְכֵי אִישׁ גַּם אוֹיְבָיו יַשְׁלִם אִיתו. ובוודאי בני משפחתך יעריכו אותך מאוד בזכות התקרבותך.

אציע לא להסתיר את ההתחזקות באופן עקרוני. אי אפשר להסתיר את זה להרבה זמן.

אשמח לסייע לך עוד.