שאלה בהלכות בישול בשבת

  • כ"א שבט התשפ"ב

שאלה

שלום אני הבנתי ממה שלמדתי שאסור לי להוסיף מים חמים לחמין שעל הפלטה במהלך השבת כיוון שזהו איסור של בישול .
אבל אצלי בבית המים שבמיחם של שבת רותחים ומבעבעים. והחמין שעל הפלטה הוא חם אבל לא רותח והוא לגמרי מבושל.
החמין שעל הפלטה לא יגרום למים שהוצאתי מהמיחם להתחמם יותר ממה שהם כיוון שהם כבר רותחים , ובאותה שניה שאני מעבירה את המים הרותחים לחמין המים יורדים אולי רק במעלה אחת אבל הם עדיין יותר חמים מהחמין עצמו. אז למה זה אסור ולמה זה נקרא בישול? הרי הפוך ברגע שאעביר את המים לחמין הטמפרטורה רק תרד ולא תעלה.

תשובה

שלום וברכה

לאשכנזים מותר.

הספרדים אוסרים כי לדעתם ברגע שהמים יוצאים מהכלי שבו בושל הוא מאבד את כוח הבישול שלו ועירוי אינו ככלי ראשון אף שהמים הינם חיים עדיין ולכן אסור להחזיר את המים האלו לתוך הסיר שהוא כלי ראשון.

בהצלחה,