חברה והשקפה

האם מותר לי להביא ילד שלא תהיה לי סבלנות אליו?

  • כ"ב שבט התשפ"ב

שאלה

לכבוד הרבנים החשובים.
תודה רבה על הבמה המיוחדת לכל שאלה ושאלה.
רציתי לשאול, אני בת 25, אמא לשלושה ילדים יקרים. משתדלת בכל כוחי והרבה תפילות לגדל אותם בשמחה,ברוגע וסבלנות בדרך התורה והמצוות , אבל לצערי אני נופלת( כנראה כמו כל האמהות) לכעס וחוסר סבלנות וכו'.
השאלה שלי היא,רצוני הוא כמובן בעזרת ה' לגדל משפחה ברוכת ילדים,אבל באיזה זכות מותר לי להביא ילד לעולם כשאני יודעת שאני אכעס ואהיה בחוסר סבלנות כלפיו?
אני יודעת שאין מושלם בעולם.
אבל מה דעת התורה על הענין של להביא נשמות לעולם?
גם אם אני לא מביא אותם לאמא מושלמת?
מה מיוחד בללדת עוד ילדים ולהרחיב את המשפחה?
תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה לאימא היהודיה הכשרה

ראשית נשאל שאלה קצת מוזרה האם את חושבת (ללא קשר לדת) שעדיף להם למות? הם סובלים כל כך שטוב מותם מחייהם? האם זאת תהיה המתת חסד להרוג אותם כי האמא שלהם כועסת לפעמים? ברור שגם בתשובה גויית מוחלטת ללא קשר לאלוקים ולתורה היית עונה שחלילה לחשוב כך. וכבר נסתרה טענתך שעדיף לא להוליד ילדים כי הם "סובלים" מאימם "המרשעת". חייהם בוודאי טובים ומאושרים גם אם את נותמנת להם גבולות ומחנכת אותם ולפעמים מתעצבת וצועקת עליהם אפילו אם נניח שזה ללא הצדקה עדיין רבים ימי השמחה שלהם על רגעי הצער.

בפן הדתי בוודאי זכות גדולה להביא בנים ובנות ולהרבות צבא ה' בעולם וזכות גדולה להיות שותפים עם הקב"ה שהרי שלושה שותפים באדם ואת שותפה בכל אחד ואחת מילדייך עם בורא עולם שסומך עלייך ולהפקיד בידך נשמה היא חלק אלוק ממעל ולגדלה לתורה ויראת שמים ואם בורא עולם סומך עלייך אין כל מקום לחשש שלך שמא את לא ראויה לגדל את ילדייך.

אציע גם לראות את הנאמר בלינק הבא שיתן לך הרבה חיזוק להמשיך ולזכות להביא צבאות לבורא עולם.

אשמח לסייע לך עוד.