חברה והשקפה

האם כשמתגרשים זה עדיין זיווג משורש הנשמה?

  • כ"ג שבט התשפ"ב

שאלה

היי שלום,
רציתי לשאול שאלה שלא ממש מובנת לי,אני תמיד שומעת שכל זוג שהתחתן והקים משפחה הם החצי אחד של השניה,הם בעצם זיווג משורש הנשמה ושייכים אחד לשניה וככה הקב״ה רצה
במקביל אני שומעת המון גירושים ואז שתי הנשמות שבעצם היו שייכים אחד לשנייה התגרשו והבעל הכיר בת זוג אחרת ואותו הדבר האישה בן זוג אחר,
אז מה זה אומר בעצם?
למה הם התחתנו?
למה הקב״ה הפגיש ביניהם?
האם הם באמת זיווג משורש הנשמה אחד של השנייה למרות הגירושים?
או שהיה פה ניסיון כדי להפגיש אותם אחרי הגירושים עם הזיווג האמיתי משורש הנשמה?אשמח לתשובה ברורה שאוכל לקבל תשובה חד משמעית להבנה בדבר. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין תשובה חד משמעית

בדרך כלל הגירושין מוכיחים שהזיווג לא היה משורש הנשמה. הזיווג הראשון היה לסיבות מסויימות של תיקון הנשמה שאינם מוכרחים דווקא להיות קשורים בשורש נשמתם אלא צורך תיקון מסויים או לצורך הבאת ילדיים מסויימים לעולם שחייבים לבוא דווקא דרך זיווג זה.

לפעמים הזיווג הראשון הוא משורש נשמתו והאדם מכוח מעשיו איבד את זיווגו והתגרש ממנה.

ה' יעזור שכל בני ובנות ישראל יזכו לזיווגם הראוי מהרה,

עלי והצליחי,