איך מותר לאכול פירות מורכבים?

  • כ"ו שבט התשפ"ב

שאלה

שלום,
עד כמה שידוע לי, אני מבינה שאסור לנו לצרוך פירות וירקות שהם הכלאה בין שני סוגי פירות.

קראתי לא מזמן שהפרי קלמנטינה הוא הכלאה בין שני פירות הדר: טנג׳רין וחושחש, אז אני לא מבינה, איך זה יכול להיות שקלמנטינה היא כשרה?

תודה,
הודיה

תשובה

שלום רב,

שאלה טובה - שהרי יש איסור להרכיב שני סוגי עצי פרי זה בזה, וכמו שכתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן רצה סעיף א) כלאי האילנות הרי הם בכלל מה שנאמר שדך לא תזרע כלאים, כיצד, המרכיב אילן באילן כגון שהרכיב יחור של תפוח באתרוג או אתרוג בתפוח הרי זה לוקה מן התורה בכל מקום בין בארץ בין בחוץ לארץ.

והתשובה היא - על אף שאסור לעשות כן, וכן אסור לקיים עצים אלו, הפרי היוצא מהם מותר באכילה, וכמו שכתב השלחן ערוך (שם סעיף ז) אסור לקיים המורכב כלאים, אבל הפרי היוצא ממנו מותר, ואפילו לזה שעבר והרכיבו.

בברכה,

הלל מאירס