חברה והשקפה

ילדה פגעה בי מאד ובכללי פוגעת בהרבה אנשים ואני לא אוהבת אותה האם אני בכל צריכה לעשות השתדלות כן לאהוב?

  • כ"ח שבט התשפ"ב

שאלה

יש ילדה שפגעה בי הרבה פעמים והשפילה אותי מול אנשים רבתי איתה כמה פעמים ואחרי ריב גדול השלמנו אני עוד לא הצלחתי לסלוח כי היא פגעה בי מאד אבל אני משתדלת ואני יודעת שאני יצליח לסלוח
אבל אני רואה שאני מסתכלת עליה ממש בשנאה ואני לא מצליחה לאהוב אותה ואסור לשנוא אנשים אבל הילדה הזאת לא פגעה רק בי אלא בעוד בנות היא בן אדם שמשפיל אנשים ברבים כל הזמן ושופט אנשים לפי המראה החיצוני ומאד קשה לי איתה ואני לא מצליחה אני פשוט מאד לא אוהבת אותה כמובן לא פוגעת בחזרה או משהו השאלה האם אני צריכה לעשות מאמץ וכן לחפש בה דברים שהם כן טובים ולא לשנוא אותה ?

תשובה

שלום וברכה

מצווה לדון אותה לכף זכות, לחשוב שכנראה יש לה חיים קשים בבית וכנראה יש לה משקעים רבים מהעבר שגורמים לה להתנהג כפי שהיא מתנהגת. לנסות לרחם עליה על שהיא לא מצליחה להתנהג כאחד האדם בטוב ונועם, ועל כך שהיא מסתכסכת ועם כולן ולחשוב עליה באהבה, בדרך כלל מכוח המחשבות שלך תבריתך תתרכך ותחזיר לך אהבה וחיבה אף שהיא לא תדע את המחשבות הטובות שאת חושבת עליה