קניית כסא בבית כנסת

  • ל' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת מה המעלה בקניית כסא בבית כנסת , למרות שאני לא הולך לבית כנסת ומתפלל.
ומה השכר שלי בזה אם כן..
אשמח לתשובה מורחבת.
תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית לכל בקניית כסא בבית הכנסת הינך תומך בפעילות בית הכנסת, הכסף שמתקבל ממכירת המקום מיועד לבניית המקום או החזקת המקום ובכך אתה שותף בזכויות של כל התפילות שמתפללים בבית הכנסת כולו.

בנוסף לזה, אדם הקונה מקום בבית הכנסת מעיד בכך שהוא שייך לבית הכנסת, שיש לו קשר עם בורא עולם ועם מקום התפילה, אף שהוא לא זוכה עדיין בפועל להגיע לבית הכנסת מידי יום.

בוודאי מצווה גוררת מצווה ומי שמוזיל מכיסו לקנית מקום בבית הכנסת בוודאי המצוהו תטהר אותו ותמשוך אותו בעבותות אהבה להגיע לבית הכנסת.

תזכה למצוות,