האם צריך להפריש מעשר משתי המשכורות?

  • ג' אדר א' התשפ"ב

שאלה

אם יש לי שתי משכורות אפשר לתת מעשר ממשכורת אחת? או שחייב לתת משתי המשכורות? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

המנהג הוא לתת מעשר מכל רווח כספי, וממילא זה כולל את שתי המשכורות, אך את יכולה לנכות מהמשכורות את כל ההוצאות שקשורות לעבודה, כמו נסיעות וכו', ולהפריש מעשר ממה שנשאר נטו.

עצה טובה לומר מראש לפני שאת נותנת מעשר בפעם הראשונה שאת נוהגת כן "בלי נדר",  וזה פותר שאלות שעלולות להתעורר בעתיד.

ראי https://www.hidabroot.org/question/295060

ברכה והצלחה,

הלל מאירס