דיני ברית באבלות

  • ז' אדר א' התשפ"ב

שאלה

סבתא שלי על ערס דווי ממש. ואני ילדתי בן וביום ראשון אמורה להיות הברית שלנו. ויכול לצאת שאמא שלי תיהיה בתוך השבעה עצמה...
השאלה היא האם מותר לנו לעשות ברית בבית של אמא שלי.
ודבר שני האם מותר לה להשתתף בברית.
אני חייבת אותה נפשית

תשובה

שלום וברכה

מותר למול את התינוק בבית האבלים ואימך תהיה נוכחת במעמד הברית. אם אין אפשרות למול את התינק בבית האבלים אימך תוכל לצאת למילה עצמה ולא תלבש נעלי עור.

סעודת הברית תהיה במקום אחר.

חשוב לזכור שאין להתייאש מהרחמים ובעז"ה סבתא תאריך עוד ימים רבים לאחר הברית.

בברכת מזל טוב ורפואה שלימה,