התייעצות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב זמיר כהן שלום אני חייל משוחרר, חילוני כבן 22, ועומד בפני צומת בחיי. אני צריך לבחור תחום לימודים (אקדמאיים) ולרכוש לעצמי מקצוע. אני מתעניין מאוד ביהדות, היא מרתקת אותי ומעסיקה את מחשבתי ושעות הפנאי שלי המון (ספרים, הרצאות באינטרנט), והייתי מאוד רוצה ללמוד יהדות באוניברסיטה, להרחיב את ידיעותיי, ליצור לעצמי שנים מעניינות ומרתקות, וכן גם להתקדם אל עבר מקצוע שמדבר אליי, הרי זהו הנושא שמעסיק ומושך אותי. החשאלה שלי היא מה אפשר לעשות עם תואר שכזה? לאן זה יכול להוביל? להיות מורה בבית ספר זה לא בשבילי. והייתי רוצה שבתום 4 שנותיי באקדמיה אצא עם מקצוע שאוכל להתפרנס ממנו כראוי. בנוסף, קיים בי חשש כי לימודי יהדות באוניברסיטה מתנהלים באופן שנוגד את הדת (רב מסויים אמר לי שלא לעשות זאת, "באוניברסיטה תלמד פיזיקה או משהו כזה, לא יהדות, יהדות לומדים בישיבה"). אשמח למעט ייעוץ והכוונה, בתודה והערכה מראש - גל. נ.ב - אני צופה המון בהרצאות שלך (הרב זמיר כהן) ופשוט נדהם ומוקסם לנוכח הידע העמוק והמרתק שאתה מעביר בצורה מופלאה. תודה לך.

תשובה

שלום וברכה

הצדק עם רב פלוני. הלימוד של היהדות באוניברסיטה, אינו מכבד ואינו ראוי ועדיף ללמוד מקצוע אהוב איליך ובד בבד להעשיר את הידיעות ביהדות בלימוד פרטי או באמצעות אירגון נפש יהודי הפועל בכל האוניברסטאות.