חברה והשקפה

קינוח בתוך הסעודה עם לחם (מבקש את תשובה במייל)

  • י"א אדר א' התשפ"ב

שאלה

בס"ד
ערב טוב,
שאלה ראשונה :בתוך הסעודה עם לחם רוצה לאכול תפוח או עוגיה
א) אני מברך ברכה ראשונה נכון ?
ב) מה עם ברכה האחרונה מברך או לא ? או שיש מחלוקת???
שאלה שנייה:
בן של אשתי השנייה התגייר בצבא. אבא שלו לא יהודי. עזב אותו ואת אמא שלו ונסע חזרה לרוסיה כשהוא היה קטן... לפעמים הוא מניח תפילין. לפני שבוע היה לו דחף פנימי להניח תפילין. אחרי הנחת תפילין ירגיש כול כך טוב שאמר קדיש על אבא שלו. שאלה שלי אם מותר לו בעתיד להגיד קדיש על אבא לא יוהדי ?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. על הפרי מברכים ברכה ראשונה. על העוגיה מרן כתב למעשה לא לברך ויש הסבורים לברך מזונות.

ב. לא הבנתי כל כך. אם אימו יהודייה למה היה צריך להתגייר? לגבי הקדיש אכן יש בזה תועלת לומר קדיש לטובת נשמת אבא נוצרי ראה כאן

בהצלחה,