הילכות יחוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, חיפשתי הרבה עבודה צנועה וברוך ה´ התחלתי לעבוד אצל מישהי בבית לעזור לה בסידור וניקיון הבית וגם המשכורת טובה. האישה והבעל הם חרדים אבל הבעיה היא שלפעמים היא לא נמצאת אז בעלה נמצא. (הבעל שומר עיניים לפי מה שראיתי), הוא משאיר את הדלת פתוחה. אבל פעם שעברה למשל כשגם הילד היה הוא סגר במעט את הדלת- לא עד הסוף ולא נעל. האם יש בעיה בכך כי גם אני לא מרגישה בנוח לנקות לידו ואני לא יודעת איך להגיד זאת לאשתו בלי שתפגע. רוב הפעמים שהוא נמצא זה בצהריים אז אני יכולה לשקר לאשתו כשהיא מבקשת ממני להגיע בצהריים ולהגיד לה שאני לא יכולה? תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום רב!

שכרך רב משמים על שלא התפשרת ועמלת לחפש דווקא עבודה צנועה.

לגופו של ענין לפי ההלכה זה מספיק כל עוד שהדלת פתוחה. אין צורך במשהו דבר נוסף מצד ההלכה ואין שום ענין בזה, בפרט שלפי השאלה משמע שמדובר באדם ירא שמים ושומר את עיניו. אם בכל זאת את רוצה להרגיש יותר נוח, תנסי לדבר עם הגברת בעדינות שהיית מעדיפה לעבוד בביתם כשהיא נמצאת בבית. גם אם הדבר לא יצא לפועל, לא חושב שכדאי לעזוב את העבודה בגלל זה.

בברכה

ישעי'ה