זוגיות

על מה צריך להתפשר בזיווג בגילאי 30+?

  • י"ג אדר א' התשפ"ב

שאלה

על מה צריך להתפשר בזיווג בגילאי 30+?
יש לי סיכוי לישועה מושלמת כמו של בת 20?
חשוב לי רמה דתית בדיוק בדיוק מתאימה לי ושיהיה חבר טוב
אני יכולה להתעקש על זה בתפילות?

תשובה

שלום רב,

ראי בדברי הרב זמיר כהן שליט"א, בעיקר בגורם אפשרי ז', במאמר "גורמי עיכוב במציאת זיווג"

תמשיכי לבקש על כך בתפילות מעומק הלב, כדברי הגמרא במסכת ברכות (דף לב עמוד ב) אם ראה אדם שהתפלל ולא נענה יחזור ויתפלל שנאמר (תהלים כז יד) "קוה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה'". ופירש רש"י: וקוה - והתחזק ולא תמשוך ידך אלא חזור וקוה.

והובא בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק א' (פרק א סעיף ג) שהרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל נשאל על מעוכבי שידוך, איזו עצה אפשר לתת כדי שיזכו לשידוך במהרה. נענה ואמר, יש עצה אחת, להתפלל. שוב נשאל, הרי מתפללים כ"כ הרבה עד שכבר יבשו שפתותיהם. חזר ואמר: יתפללו, ואז יראו ישועות. ובהערה שם כתב, ששוב שמע מבעל מעשה ששאל כן, והרב אלישיב זצ"ל אמר לו בזה הלשון: "קוה אל ה', ושוב, קוה אל ה'".

ובעזרת ה' תזכי לישועה שלמה במהרה.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס