תפילה וברכות

במידה שהאוכל נאכל מעבר לזמן שמחייב ברכה אחרונה, אם אני מברכת בכל זאת, זו ברכה לבטלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לגבי ברכה אחרונה, במידה שהאוכל נאכל מעבר לזמן שמחייב ברכה אחרונה, אם אני מברכת בכל זא, האם זו ברכה לבטלה?? לדוגמה, אכלתי סלט וקרקרים במשך מחצית השעה ואף יותר. אני יכולה לברך המחיה ונפשות? תודה כתמיד, מיכל

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעיה.

באופן כללי ניתן לברך ברכה אחרונה על האוכל כל זמן שאין חשים רעב מחודש או לפחות עד 72 דקות מזמן האוכל.