האם אפשר לעשות אזכרה משותפת לשני נפטרים?

  • י"ד אדר א' התשפ"ב

שאלה

אימי נפטרה בא' ניסן ואזכרה אנחנו מקיימים לפני כי לא עולים בניסן לבית העלמין, אחי נפטר ב ט' באייר, עכשיו צריכה להיות אזכרה לאמא ולאחי, האם אפשר לעשות אזכרה ביחד? ולפי איזה תאריך?
תודה

תשובה

שלום רב,

יש להשתדל לעשות לכל אחד אזכרה בנפרד, בפרט בנדון שלכם שתאריכי הפטירה אינם סמוכים זה לזה.

ואם יש קושי בדבר, תוכלו לעשות סעודת אזכרה אחת לשניהם בתאריך של אמך ע"ה, אך את העלייה לקבר וקדיש וכו' ראוי לעשות לכל אחד בנפרד.

שתזכו להתבשר אך טוב,

הלל מאירס