תפילה וברכות

ברכה לבטלה

  • כ' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, קוראים לי לינוי ואני בת 14 ואני היום חשבתי שאני יתחיל לברך על האוכל ועל השתייה ובשביל התחלה שאלתי את אמא שלי איך מברכים ואני בירכתי "שהכל" ואני באותו זמן חשבתי שאני שותה מים ואז גיליתי אחרי כמה שניות שאני שותה שתייה מתוקה של פטל, שזה בעצם מים עם סירופ בטעם פטל, ואני חוששת שעשיתי ברכה לבטלה. אחרי שראיתי וניסיתי לחקור אני אחר כך פחדתי שוב פעם לברך אז הפסקתי, ועד עכשיו לא סיימתי את השתייה שלי ואני לא יודעת אם צריך להגיד ברכה אחרונה או שלא כי אני שותה בשלוקים. וגם בגלל שהפסקתי אני פוחדת שזה ברכה לבטלה ואני פשוט מלפניי שנה התחלתי להתחזק בדת ולדעתי זאת הייתה טעות לעשות משהו שאני פחות מבינה גם אם לפניי זה חקרתי ואני חייבת את העזרה שלך, בבקשה אני מתחננת אני לא יכולה יותר לחיות בפחד שאני מגלה שאני עושה משהו רע או שעשיתי, והמחשבות הרעות האלו משתלטות אליי ברמה גבוהה וזה משפיע עליי ביומיום, תודה על העזרה שלך ויום נעים. (וסליחה שרשמתי הרבה)

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שקיבלת על עצמך לברך על האוכל. נחת רוח מרובה נגרמת לאבינו בשמיים ממעשייך הנעלים וקבלותייך המעולים. גם אם את טועה פה ושם את עושה נחת רוח מרובה לבורא עולם. המשיכי בכך ותזכי לברכת ה' בכל אשר תפני.

אציע שתשלחי לנו מספר טלפון ונסביר לך את הדברים ובעז"ה תדעי את עיקרי הדברים בבהירות ולא תדאגי יותר כלל.

בהצלחה,