האם אפשר לספר ילד שסובל מכינים לפני גיל שלוש?

  • כ"ב אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום הרב, בננו בעוד חודש יהיה בן שנתיים בע״ה
יש לו שיער מטולטל והוא סובל מכינים שממש מפריע לו וגורם לו להיות עצבני מהגירודים
האם מותר לספר ולא לחכות לגיל 3?

תשובה

שלום רב,

אין איסור לגזור שיער של ילד לפני גיל שלוש, אלא שהמנהג ברוב תפוצות ישראל להימנע מכך אם זה נעשה לשם יופי בלבד. אמנם אם אורך השיער גורם לו לסבול מכינים, כמו במקרה שלכם, אפשר לגזור את שיערו גם קודם גיל שלוש ללא כל חשש.

מקורות: יעויין נטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים (פרק א סעיף ב, ופרק ב סעיפים ב-ג-ד).

בברכה,

הלל מאירס