איך אפשר לברך על המילה מול ערווה מגולה?

  • כ"ג אדר א' התשפ"ב

שאלה

איך אפשר למול בביכנ"ס למה לא חל על זה איסור גילוי ערווה מול ספרי קודש וכ"ש בבית מקדש מעט?
איך אפשר לברך על המילה מול הערווה המגולה ולאחר שהמוהל נגע בערווה ולא נטל ידיו?

תשובה

שלום רב,

כתב הרמ"א אורח חיים (סימן עה סעיף ד) שיש מתירין לקרות קריאת שמע נגד ערוות קטן כל זמן שאינו ראוי לביאה, ושכן עיקר. וכתב המשנה ברורה, שהיינו בקטן עד בן תשע שנים. ולפי זה אין שום חשש לברך על המילה מול ערוות תינוק.

וגם לפי דעת השלחן ערוך שם, שאסור לקרות קריאת שמע גם כנגד ערוות קטן, מכל מקום כתב בשלחן ערוך יורה דעה (סימן רסה סעיף ח) שאין צריך לכסות ערוות הקטן בשעת הברכה על המילה. והיינו משום שהוא בא לקיים מצוות מילה אינו עובר על מצוות "והיה מחניך קדוש" (ראה שפתי כהן שם ס"ק יח), שאין קדושה כקדושת המילה המביאה לידי גילוי שכינה (לבוש שם סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס