האם מותר ליצור בובת המן ולתלות אותה?

  • כ"ו אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום,

יש מנהג ליצור בובת המן ולתלות אותה. חשבתי לעשות יחד עם הילדים שלי, אך פתאום חשבתי-

א- אין בעיה של עבודה זרה?

ב- זה הרגיש לי קצת אלים ואולי יכול להשחית את הנפש, בעיקר של ילדים. מה דעתך בנושא?

תודה רבה! ופורים שמח!

תשובה

שלום רב,

המנהג הזה יסודתו בהררי קודש, ומוזכר כבר בדברי רבי נתן מרומי (לפני כ-1000 שנה) בספר הערוך (ערך שוור) שמנהג בבבל ובעילם שהבחורים עושים צורה בדמות המן, ותולין אותה על גגותיהן ד' וה' ימים, ובימי הפורים עושין מדורה ומשליכין אותה צורה לתוכה, ועומדים סביבה ומזמרין וכו'. והביאו הרמ"א בדרכי משה אורח חיים (סימן תרצ סק"ד). ואין לחוש בזה לאיסור עבודה זרה (יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן סד) או להשחתת הנפש.

בברכה,

הלל מאירס