עיקור חתולות (נקבות)

  • כ"ח אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום רב. כפי שידוע, מצב החתולים ברחובות גרוע מאוד. כחלק מהעזרה למענם העיריות מבצעות עיקורים. הבנתי שיש איסור הלכתי לעקר חתולים ומצאתי אצלכם באתר את התשובה הבאה: המנהג להתיר עיקור של נקיבות על ידי שימכור הבהמה לנכרי. האם זה חל גם על חתולות (נקבות)? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

במקום צורך מותר לעקר רק על ידי גוי כאשר הגוי קונה את הבעל חי.