האם שייך לעזור לחבר, במצב שיכול להיגרם שנאה, בינו לשכנו ?

  • כ"ח אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום לרב
יש לי חבר חרדי, שרוצה, שאעזור לו בהתקנה של מצלמות אבטחה.
מידי פעם, שורטים לו את האוטו בחניה והוא רוצה לדעת מי זה ואז להתלונן עליו במשטרה.
העניין הוא, שהוא חושד בשכן שלו, בגלל מתח, שיש ביניהם לגבי משהו, למרות שהם לא מסוכסכים.
אני חושב, שאם זה אדם שמוכר לו, כמו שכן, אז עדיף לפתור את הבעיה בדרך של קירוב,
רציתי להציע לו, שאם במידה זה השכן, אז שיערוך סרטון וידאו, שבו יש גם את התיעוד של המעשה וגם הודעה, שהוא סולח לו על זה ומברך אותו. (אני מקווה, שאין בזה נטירה)
נראה לי, שחברי לא יסכים לכך ויתעקש ללכת למשטרה או מקסימום לבית דין.
האם מותר / ראוי לי, לעזור לו בהתקנה במידה ויתעקש על זה?
האם אני צריך לעזור לו? או שזה אסור? כי זה יכול להגדיל את הפירוד
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם הוא יתבע את המזיק בבית דין ולא יילך מיד למשטרה, מותר לעזור לו בכך.