חברה והשקפה

הכל לטובה, אך האם לנסות לשנות את המציאות?

  • ג' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב ושבוע טוב,
ההלכה אומרת שעל מה שהשם עושה - לטובה הוא עושה. אני שואל, אם השם עשה לטובה - אז מה נכון? לקבל את הארוע באמונה או להגיב לאירוע ולנסות לשנות דברים?

תשובה

שלום וברכה

אין כל סיבה לתת לעצמך להיפגע. אחרי שנפגעת אתה מקבל את זה באהבה אולם ללא קשר לזה מותר להתגונן, כפי האפשר יש לבקש כסף המגיע לך ולא לוותר סתם כך.

מקבלים באהבה את מה שנגזר עלינו, אבל אין לזה שום קשר להתגוננות או לתביעה כל שהיא.