חברה והשקפה

האם מותר לחייל יהודי לשרת בצבא רוסיה?

  • ה' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

האם מותר לחייל יהודי לשרת בצבא רוסיה התוקף את אוקראינה?

לכאורה, אם המלחמה לא חוקית, הרי שיש כאן איסור של הריגת גוי, ואף עלול להיות בכך איסור רצח של יהודי, כיוון שפגז המוטל ממטוס אינו מבחין בין גוי ליהודי.

מה פוסקת ההלכה בנושא זה?

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים דנו בהרחבה בענין זה. להתנדב לצבא מעצמו אין זה נכון כלל.

אולם אדם שגוייס בגיוס חובה והרג במלחמה, דעת הפוסקים שאין עליו עונש מסיבות רבות. אחת מהן, שכל אחד מצבא האויב הוא בגדר רודף, כי הוא רוצה להרוג את האוייבים, ולכן ההורגו אינו מתחייב בנפשו.