חברה והשקפה

איך לבטל מלאכים רעים שיצרנו?

  • ו' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב.
נניח שיצרנו כמות מסויימת של מלאכי חבלה, והם מקשים עלינו עוד יותר את החיים - יש בעיות פרנסה, אין מספיק כסף לאוכל, לתשלומים, יש מריבות עם האישה ולפעמים קללות, נמצאים במעגל כזה שלא זז לשום מקום אפילו בהרגשה - איך בכל זאת נבטל את אותם מלאכים שעשינו, אם עשינו, וניצור מלאכים טובים שיגנו עלינו ויחזקו אותנו?
מה ללמוד כשאני בבית? מה לעשות בפועל? מה הכי מבטל את אותם מלאכים רעים?
אם אפשר להדגיש מה הכי מועיל, צעד צעד, ככה שנקבל גם בטחון.
ומה עושים אם אשתי הקפידה עלי או קיללה אותי? איך לצעוד במסלול של שיפור?
תודה לרב

תשובה

שלום וברכה

תשובה מכפרת על הכל. התשובה מבטלת את כל המלאכים הלא טובים והם אינם קיימים יותר לאחר התשובה.

המצוות מייצרות מלאכים טובים וסנגורים טובים ולכן מבואר בחז"ל ר' נתן ור' אחא בשם ר' סימון אמר אם עשית חבילות של עבירות עשה כנגדן חבילות של מצות.

חזק ואמץ ואל תחת,