חברה והשקפה

עוד שאלה על תשובת הרב שמואלי

  • ו' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

ראיתי עכשיו תשובה שכתבת שמצווה לישא בת אחותו.

https://www.hidabroot.org/question/302034

האם אין על כך צוואת רבי יהודה החסיד להימנע? ורבים נוהגים לקיים את צוואותיו.

אז מדוע כבוד תורתו לא כתב זאת.

תודה

תשובה

שלום וברכה

הנני מודה לכבודו על שימת עינו על תשובותיי וההערות המחכימות.

מאחר ושאלת הכותב היהת על עריות וכפי שהוא הוסיף לכתוב בגוף השאלה הוא שואל במסכת יבמות של לימדו דף היומי לא ראיתי צורך לכתוב שיש צוואת רבי יהודה החסיד שרוב העם אינם מקפידים בכך.

זאת לא שאלה למעשה ואם אכתבו שיש צוואת רבי יהודה החסיד שאוסר  אחרת מהגמרא אצטרך להאריך ולהסביר איך הדבר יתכן ואין זה תועלת לשמורי המסורת והמתקרבים הגולשים באתר.

בכל זאת לאור ההערה אוסיף הפנייה בגוף התשובה לתשובה שמאריכה בעניין זה.

ואסיים שוב בתודה למע"כ ואשמח אם יעיר לי שוב ושוב, אבדוק תמיד את הדברים ובעז"ה אתקן במקום הצורך, כי השכחה מצויה ושגיאות מי יבין ומיני ומינך תסתיים שמעתתא.

בברכת התורה