תפילה וברכות

קביעות סעודה בביגלה(קטנים ומלוחים,לא בייגל)

  • ח' ניסן התשפ"ב

שאלה

בס"ד - שלום לרב, אם שייך שיעור קביעות סעודה בביגלה (חטיף)הקטנים (לא בייגל) ? לכאורה הוא נקסס אך באם העיסה דלילה ואין עליה תואר לחם גם באכילה של 216 גר' תוך 7.5 דקות לא יברך המוציא וברה"מ. מה מציאות הייצור של חטיפי הביגלה ומה ברכתה האחרונה בכה"ג ?

תשובה

שלום וברכה

עד כמה שידוע לי זה בלילה עברה אבל נחלקו הפוסקים האם זה בגדר תואר לחם ולכן ראוי להקפיד שלא לאכול שיעור קביעות סעודה.